onsdag 16. desember 2020

Adventskalenderen 16.desember 2020

 Til dagens luke, har jeg laget en flaskeskjuler med et nydelig digistempel fra Krista Smith Stamps; «First snow». En absolutt favoritt! Det er samme designer som tidligere laget Saturated Canary- gummistempler, men som har gått over til kun digitale stempler.Flaskeskjuleren passer til en halv flaske med noe godt; en god, krydret gløgg, kanskje? Den er laget med A3 kartong og en enkel beskrivelse med mål kommer nederst i innlegget, men uten bilder denne gangen. Det er fortsatt god tid til å lage et par slike før julaften 😉

God plass til både juledikt og skrivefelt inni. Festes med borrelås i toppen.

Mønsterpapir fra årets julekolleksjon hos Papirdesign, tekststempel fra Norsk Stempelblad (utsiden) og Papirdesign (innsiden), dies fra Sizzix, Spellbinders og ukjent merke. Pynt fra bl.a. lysmansjett, egenproduserte blomster og barkstjerne fra Kort og Godt.


Fargene jeg har brukt her:

Hud: E00, 11, 13, 21 og R83

Hår: W0, 2, 4, 6, 8

Øyne: E44, 47, 49

Jakke og lue: B91, 93, 95, 97, 99

Votter, skjerf og lue: C2, 3 og B 21

 

Mål til flaskeskjuler:

Kartong skjuler: 14 ½ x 4 inch (2 stk)

Scores på langsiden: 2 ¾ inch på begge to. Lim de to 2 ¾ bitene over hverandre slik at de NESTEN overlapper hverandre; la det være igjen 2-3 mm. Da vil det bli bedre plass til esken etterpå.

Mønsterark skjuler (OBS! må kanskje tilpasses etter håndtak):

10 ½ ‘’ x 3 ¾ ‘’ (4 stk) skjuler inni og utenpå

2 ½ ‘’ x 3 ¾ ‘’ (1 stk) bunn

Ved et ekstra lag mønsterark, minker du målene over med ¼ ‘’.

  

Kartong eske inni: 8 ¾ x 8 ¾

Scores: 3 inch på alle fire sider. Klipp og lim slik du ville ha gjort med andre esker. Ikke fest den til selve skjuleren enda!

Mønsterark boks: 2 ¾ ‘’x 2 ¾ ‘’ (4 stk)

Ved et ekstra lag mønsterark, minker du målene over med ¼ ‘’.

 

Håndtak og forsterkere:

Kutt ut 2 biter i kartong: 3’’ x 3 ¾ ‘’. Lim disse i hver ende av den lange stripa med kartong du nå har. La det være like stor avstand til toppen som det blir fra sidene. Disse bitene forsterker toppen på skjuleren din.

Lag hull i hver ende av kartongstripa med oval dies; på min er senter i ovalen 2’’ inn fra siden og 2’’ ned fra toppen. Tape fast dies med washitape og skjær ut en ende av gangen.

Ekstra forsterkere lager du ved å skjære ut 4 rammer med den samme ovale diesen som over, pluss en som er en størrelse eller to større. Limes rundt håndtakhullene både inni og utenpå skjuleren.

Fest borrelås i toppen, eventuelt stenger du toppen ved å knyte på et pent bånd.

 

Lykke til!

For at juleforberedelsene skal gå lekende lett, må jeg ha musikk med litt fart i. Denne gir meg alltid den gode julefølelsen når jeg farer mellom vaskebøtta, glitter og julenisser :) 

Morgan Sulule: "Det blir ikke jul uten deg" 

Varme vinterklemmer fra

Siv Kristin
Ingen kommentarer: