KJEKS
100 g | mørk sjokolade |
50 g | smør , romtemperert |
100 g | brun farin |
75 g | hvitt sukker |
1 | egg |
125 g | hvetemel |
2 1/2 ss | kakaopulver |
1 ts | bakepulver |
1 ts | vaniljesukker |
2 klyper | flaksalt |
2 ss | helmelk |
DEKOR
2 ss | hvitt sukker |
2 ss | melis |
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og la den avkjøles noe.
Ha smør og sukker (både brunt og hvitt) i bakebollen og kjør det i en kjøkkenmaskin til det blir kremete. Bruk gjerne en K-spade. Ha i egget, og kjør det til alt er godt blandet, og tilsett deretter den smeltede sjokoladen. Rør sammen hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver og flaksalt og ha det i bollen, vekselvis med melken, til du får en jevn og fin deig.
Ha deigen over på litt plastfolie og form den til en pølse. Legg den i kjøleskapet i minst en time eller over natten (eller ca. 30 minutter i fryseboksen).
Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Ha sukker og melis i hver sin lille skål. Del deigen opp i ca. 20 jevnstore biter og trill dem til kuler. Trill kulene først i sukkeret og deretter i melisen. Pass på ar de er godt dekket med melis. Sett dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett med litt avstand mellom hver. Trykk kulene litt ned, men pass på at melisen fortsatt sitter på. Stekes på midterste rille i ca. 12 minutter, til de har fått et fint krakelert mønster oppå og er nesten gjennomstekte inni.
Ha kjeksen umiddelbart over på en bakerist for avkjøling. Sjokoladekjeksen oppbevares i tett boks i kjøleskapet, men bør få hvile en halvtimes tid i romtemperatur før den skal spises slik at de gode smakene kommer frem på best mulig måte. Kjeksene er holdbare 1-2 uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar