Vedlikehold og problemløsninger

Her vil vi komme med tips og forklaringer på hvordan du vedlikeholder Copic - og kanskje kan vi hjelpe deg om du har et problem med tusjene også!

Det er viktig å holde tusjen ren. Om det samler seg blekk i hetten kan det være årsaken til at hetten ikke      tetter ordentlig, og da kan brush-spissen føles seig. For å løse dette kan du rense hetten med en bomullspinne og Copic Cleaner.

Hvis Brush-spissen er seig, blekket "blør" eller kladder, kan du rense spissen.
Ta spissen ut med Copic pinsetten, legg den i en liten krukke eller Zip-lock pose med litt Blender eller Copic Cleaner. Skift væske til spissen er nesten hvit igjen.
Vær oppmerksom på at spissene er den delen av tusjen som blir utsatt for mest slitasje, så det kan ofte være like lurt å skifte spiss som å rense den. Det er en utrolig forskjell på spensten i en ny og gammel spiss!!

Farger med mye pigment (det er gjerne de mørkeste og dypeste fargene) trenger mere vedlikehold og rens enn de lyseste fargene. Dette pga at pigmentet samler seg i spissen.

En annen grunn kan være at mange av oss kun bruker selve tuppen på brush-spissen når vi fargelegger. Det kan da være en god ide å dra sidene av spissen litt over et kopipapir med jevne mellomrom - da unngår vi at blekk blir liggende å "godgjøre" seg på sidene i spissen, og det holder blekket flytende og nytt på hele spissen.

Om du føler at det du fargelegger blir stripet er det sansynligvis tusjen som holder på å gå tom. Fyll på ca 20 dråper med refill i riktig farge, og tusjen er klar igjen!

PAPIR:
Det er viktig å bruke et papir som egner seg til fargelegging med Copic.
PCP (perfect Coloring Paper) er det vi anbefaler.
Dette er et glatt, hardpresset papir spesielt beregnet på Copic som avgir mye farge.
Om du bruker at papir som er beregnet til andre typer tusj, kan det avgi mikroskopiske fibre som legger seg på tuppen av tusjen dim. Dette resulterer på sikt til at tusjen kan bli seig og kladdete.

Har du andre spørsmål eller problemer av noe slag, er vi glad for å hjelpe deg!


7 kommentarer:

Linda sa...

Hei!
Har et spørsmål ang. Copic cleaner.
Kor skal ein gjør av den/kaste den?
Takknemlig for svar.
Mvh Linda :)

CopicMarkerNorge sa...

Hei Linda!
Jeg bruker å fylle litt Cleaner i tykke plastkopper, når jeg er ferdig med rensingen lar jeg det stå et par dager så har det fordunstet/tørket inn. Mvh Siv

Linda sa...

Hei Siv!
Tusen takk for svar.
Ønsker dere alle i Copic Marker Norge ein god sommer.
Klem Linda :)

Anonym sa...

Hei! hvor får man kjøpt Copic markers i Norge?
-Aina

CopicMarkerNorge sa...

På høyre sidebar her i bloggen ligger listen over våre forhandlere. Mvh Siv

Linda sa...

Hei!
Har en del av Copic Markerne mine som har en lysere flekk på penselen.
Håper dere forstår kva eg meiner.
Er det kanskje tegn på at det er for lite farge eller?

Mvh
Linda B. Hansen

Unknown sa...

Hei. Jeg har Copic Ciao 72 set A og B, så det er 143 farger, for en er blender pennen.
Men jeg hører at Ciao kommer i 180 farger, å da lurer jeg på hvilket sett er det som komplementerer set A og B? Eller må jeg kjøpe de enkeltvis?
Tusen takk for hjelpen.