tirsdag 10. desember 2019

Adventskalender 10. desember"En nisse på taket…
…er bedre enn 10 på nordpolen". Gammelt nordpolordtak. Håper dere har en fantastisk advent så langt. I dag gjester jeg, som heter Lise Mariann, Copic Norge med en nisse på taket. Her i huset venter både store og små veldig på julen og julenissen, men enn så lenge får vi nøye oss med denne søte nissen med stempel fra Scrapping for less.

Jeg startet med å stemple nissen og pipa hans på Copicvennlig papir, tegnet på en linje som skal forestille et tak og så satte jeg i gang med å fargelegge.
Når jeg fargelegger personer, starter jeg alltid med ansiktet. Jeg blir alltid litt glad i figurene jeg fargelegger, så det minste jeg kan gjøre for dem er å gi dem litt farge i ansiktet først, tenker jeg. Denne julenissens ansikt fikk fargene E35, E31, E00 og RV11. Jeg gav ham noen hvite prikker i kinnene, bare fordi jeg syntes han ble søt slik.
Skjegget, barten, håret og øyenbryn ble farget med fargene C5, C3, C1 før jeg gikk løs på alt hårete med en hvit gel pen for å skape litt rotete struktur. Mine nisser er alltid litt grå og ikke helt shiny hvite.


Deretter var det alt av pels på klærne sin tur. Der prikket jeg rundt omrking med C3 og C1 før jeg blendet det ut med 0 for å få det til å se mer fluffy ut. Jeg brukte deretter hvit gel pen for å skape litt mer struktur.
Vottene farget jeg ved først å tegne små v'er med C5 for å antyde strikkevotter. Deretter brukte jeg C3 og C1 for å fargelegge over. Det at jeg fargela over de små v'ene fikk mønsteret i votene til å bli mindre fremtredende og vottene til å virke mer fluffy.
Jakken og lua ble farget med fargene RV69, R46, R27 og R24.
Pipa farget jeg med C9, C7, C5 og C3.
Snøen ble flekkvis farget med C1 og B0000 for å skape litt skyggevirkning og ikke minst nissens fotspor som leder til pipa. Jeg blendet med 0 for å gjøre skyggene litt mer duse.
Før jeg jobbet videre med kortet gav jeg motivet highlights med en hvit gel pen.
Jeg klippet ut motivet og brukte skumtape under det for å feste det til en rest av et mønsterpapir som passet perfekt som bakgrunn. Jeg kuttet det deretter til riktig størrelse ved å bruke en stitched rectangle die fra Lawn Fawn.
Jeg stemplet teksten (som er fra samme stempelsett som nissen) samt stjernene (som er fra et My Monthly Hero kit fra oktober) og embosset det hvitt. Det ble veldig pent med skinnet og strukturen i både teksten og stjernene.

Til slutt limte jeg kortpanelet på en hvit kortbase.


Lise Mariann