søndag 11. mai 2014

Fargepalettstripe

De som har sett kort jeg har laget har sikkert lagt merke til fargestripene som jeg pleier å ha i slutten av blogginnleggene mine med oversikt over hvilke Copics jeg har brukt for å fargelegge motivet mitt. Jeg har fått flere spørsmål om hvordan jeg lager disse stripene, og tenker at det er på tide med en liten gjennomgang av hvordan jeg gjør akkurat dette! stripe01Du trenger en brukerkonto på Copiccolor.com. Det koster ingen verdens ting og det er enkelt å melde seg inn. Oppe i det høyre hjørnet er det et dashbord, går du inn der får du se hele profilen din.
stripe02Der kan du legge inn samlingen din av Copics, både i Sketch, Ciao, Origial, Wide og refill. Som du ser har jeg en samling på 445 som består av en lett blanding av Sketch, Original og refill - jeg er glad i Copics!
stripe03Scroller du lengre ned på dashbordet får du opp palettene dine (Palettes). Jeg har lagret 68 paletter på mitt dashbord, siden jeg har brukt denne siden og dette systemet siden Copiccolor-siden ble opprettet.
stripe04Trykker du på Add Palette popper det opp et lite vindu med alle fargefamiliene bortover, som bildet over viser. R'ene kommer alltid opp først. Du skriver inn navnet du vil ha på paletten din og velger farger ved å trykke på fargekodene i den riktige fargefamilien.
stripe05Her er jeg ferdig med å velge alle fargene jeg har brukt på motivet mitt.
stripe06Det neste du gjør er å zoome inn så langt du kan mens du likevel klarer å se hele fargepaletten din. Dette gjør at bildet du lager til slutt blir skarpere enn det hadde blitt uten zooming. Når du er fornøyd med zoomingen din trykker du PrtSc på PC-tastaturet. Det er viktig å gjøre dette før du trykker på den fristende, blå ADD-knappen til høyre for navnet på paletten. Når du har trykket på PrtSc kan du trykke på den blå ADD-knappen, da blir paletten lagret og lagt til på dashbordet ditt.
stripe07Det neste du gjør er å åpne skjermdumpen din i et program som kan beskjære bilder. Jeg bruker Paint til dette, det er ikke avanserte operasjoner som skal gjøres, så jeg er ikke avhengig av Photoshop eller andre fancy programmer til akkurat dette.
stripe08Du limer inn skjermdumpen og beskjærer bildet ditt så bare fargepaletten blir igjen.
stripe09Sånn ser skjermdumpen ut ferdig beskjært. Dette bildet er det du lagrer på PCen, med det navnet du vil ha så du finner frem til det når du skal bruke det.

Håper dette er en god hjelp til deg hvis du skal lage din egen fargepalettstripe!
Klem fra Elin

4 kommentarer:

Lene sa...

Så utrolig flott. Tusen takk Elin. Klem, Lene

Gunn (Merete) sa...

Takk for denne, dette må jeg prøve å få tid til å lage :-)

Cino sa...

Tusen takk for at du deler! Et tips til skjermdump er å benytte Snipping Tool som følger med de fleste nyere versjoner av Windows. Da blir bildet skarpere, og du trenger ikke beskjære det etterpå. Etter at jeg oppdaget denne funksjonen bruker jeg den hele tiden :).

Jasmine sa...

Tusen tack för tutorial!