mandag 22. mars 2021

Tutorial - Fargelegge dråper

 

Som regel fargelegger i alle fall jeg motivet slik det er uten å legge til eller fra vekk detaljer, men en ting som er veldig enkelt å legge til og som jeg skal vise dere i dag, er dråper. Tenk dere en nydelig blomst med masse duggdråper på, en regnjakke full av regndråper eller vanndråper på en bakgrunn. Det vil jo løfte motivet og gi det enda mer dimensjon.   🐥🐥 Nå derimot skal dere få se duggdråper på en vinflaske. Jeg valgte å fargelegge vinflasken fra Papirdesign fordi den er ganske stor, og da er det forhåpentligvis lettere å se hva jeg har gjort på bildene, enn om jeg hadde fargelagt et mindre motiv. Men jeg lover dere at jeg skal nok fargelegge noe annet med dråper på om ikke så alt for lenge.


Fargespillet i vanndråper er jo egentlig en helt vitenskap og her kan man leke seg masse med forskjellig fargespill, bare se på regnbuen eller bilder av såpebobler, der kan man finne alle mulige farger. Men på det feltet er jeg ikke noen ekspert og jeg er nok ikke den rette til å lage en tutorial på det, så det jeg skal vise dere i dag er mye enklere. Dråper på et farget underlag vil som regel gjenspeile fargene de ligger på.

 

Jeg startet med å stanse ut flasken, og jeg har brukt Perfect Coloring Paper, som alltid.


Så brukte jeg en veldig tynn warm grey Multiliner til å tegne med.


Først markerte jeg der etiketten skal være og hvor langt ned papiret på flaskehalsen kommer, slik at jeg ikke trengte å fargelegge der det kommer til å bli tildekket uansett.


Så brukte jeg den samme Multilineren til å tegne sirkler der jeg ønsket å ha dråper.


Så fargela jeg flasken slik jeg ønsket at den skulle være og passet på å unngå sirkelene hvor dråpene er.
Jeg brukte RV91, 93, 95 og 97 (hjemmelaget), og lot en stripe være hvit for å illustrere skinn i flasken. Det som kanskje er det vanskeligste med å fargelegge dråper, er å klare å unngå å fargelegge innpå sirkelene der dråpene skal være. Men skjer det er det ikke noen krise, da bruker en bare blenderen etterpå til å presse fargen ut igjen.


Så startet jeg å fargelegge dråpene. Det som er litt spesielt med dråper er at skyggen faktisk blir motsatt enn skyggene på  underlaget og det har med lysbrytningen gjennom vannet å gjøre. Jeg er, som sagt, ikke noen ekspert på dette området, men har lært at det er slik. Siden jeg har valgt at lyset kommer fra øvre venstre «hjørne» vil dermed dråpene være mørkest øverst til venstre. På bildet over ser dere at jeg har lagt en stripe med RV97 i en bue oppe til venstre.


I neste steg la jeg RV95 i forlengelsen av den første stripen jeg la. Jeg jobber hele tiden i bue for å beholde illusjonen av at dråpen er rund.


Neste ut er RV93 som går enda litt lengre ned enn den forrige fargen.


Og til slutt RV91 på hele dråpen. Nå blir de litt flatere igjen enn det de var uten den lyseste, men bare vent.


Nest siste skritt er å legge en castshadow «under» dråpen nede på høyre side. Jeg brukte RV97 som en helt tynn strek nærmest dråpen og så RV95 litt lengre ut. Nå begynner de å poppe litt mer.


Den siste detaljen er mikroskopisk, men har enormt mye å si, likevel. Det er å bruke en hvit penn til å lage skinnet i og under dråpen. Jeg legger en prikk på det mørkeste feltet i dråpen og en rett under dråpen. Dette gir en illusjon av gjennomsiktighet, og virkelig får det til å se ut som tredimensjonale dråper.
Var ikke dette gøy?

Jeg gleder meg til å se at dere tester ut hvor enkelt dette egentlig er.

Kristina 

1 kommentar:

Dortesjs sa...

super fin ispiration