mandag 22. juni 2020

No Line, men ikke på øynene


Er det noen flere enn meg som av og til synes det er vanskelig å få øynene fine når man skal fargelegge med No line-teknikken? Enkelte stempelprodusenter kommer nå med flere stempler der man kan velge ansiktsutrykk og da er dette jo ikke noe problem. Da kan man jo bare stemple med lys stempelpute på motivet og velge en mørkere på ansiktsuttrykket. Det samme valget har man faktisk når man skal bruke digitale stempler til No Line.
Her kommer en liten oppskrift på hvordan jeg har valgt å løse dette.


Først setter jeg inn et bilde i et tekstdokment (Jeg har brukt Pages for mac). Etter at jeg har endret størrelsen til den jeg ønsker, kopierer jeg det og limer inn, slik at jeg har to helt like store bilder. Så endrer jeg opasiteten (gjennomsiktigheten) på det ene, slik at det blir lysere og dermed mer egnet for No Line. Jeg har valgt å ikke gjøre dette motivet så veldig lyst, for at det skal være litt lettere å se på bildene. 


Deretter beskjærer det bildet som er fullfarget, slik at jeg bare sitter igjen med øynene. Det er viktig å passe på at man ikke endrer størrelsen.


Hvis man synes at øynene blir for harde i fullfarget versjon, kan man ende opasiteten litt, slik at de blir litt lysere, men likevel tydeligere enn resten av motivet. På dette motivet har jeg valgt å beholde dem i sin opprinnelige farge uten å endre på noe.Så flytter jeg bildet med øynene over til det andre motivet, og passer på at de blir plassert helt riktig. Og voila så har man et No Line-motiv der øynene er tydelige. Her er det litt viktig at man har riktig innstilling på bildene som gjør at det tillates at bilder legges over hverandre uten at de hopper unna. Dersom det er et problem må man velge «ingen tekstbrydning» i bildeegenskapene.


Her kan dere se det ferdige resultatet. Begge motivene like lyse og er fargelagt med de samme fargene, men på motivet til høyre har jeg ikke «limt på» mørkere øyne. 


Her er fargene jeg har brukt:
Hud: E000, 00, 21, 11, 04 (E71 og C3 til skygger)
Lepper: E00, R02, E33
Hår: YR20, 24, 27 E39, 59
Genser: B32 (skygge under fargene), RV11, 32, 34
Øyne: B91, 95, W3 til skygge, C5 pupillen på motivet til høyre
Singlet: B91, 93, 95
Bukse/skjørt: B93, 95, 97, 99
Isbiter: B91 og blender

Her er en oppskrift på hvordan gjøre dette i Word. Beklager veldig dårlige bilder, men jeg måtte gjøre det å jobben da jeg ikke har word hjemme, og pga brannmur og sikkerhetsmessige innstillinger gikk det ikke an å ta skjermbilder, så jeg måtte ta bilder av skjermen med telefonen.....


Først setter du inn et bilde og justerer den til den størrelsen du ønsker og så kopierer du bildet ved å høyreklikke på bildet og velg kopier, og deretter høyreklikk og velg lim inn. Når bildet er markert slik som på bildet over høyreklikker du igjen og velg formater bilde.


Så velger du «endre farger» og velg «bleke». 


Så høyreklikker du på det andre bildet og velg beskjær, da beskjærer du til du sitter igjen med øynene, som på bildet under. 


Så kan du dra bildet med øynene over til det lyse motivet, og voila så har du et motiv med klare øyne. 


Da håper jeg dere ble inspirert til å prøve dette selv.

Kristina


Ingen kommentarer: