fredag 22. mai 2020

Tutorial: Tips til hvordan velge farger

Hei.
I tillegg til å lære seg selve teknikkene for fargelegging,  er det en ting som mange synes kan være utfordrende når man skal fargelegge et motiv... og det er hvilke farger skal jeg velge???

For en tid tilbake gav DT Hege oss noen gode tips om hvordan vi kan bruke fargehjulet til å finne farger som passer sammen. Denne artikkelen finner du HER.

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise hvordan du kan hente inspirasjon og hjelp til å sett sammen lekre fargekombinasjoner. Dette er noe jeg har eksperimentert litt med i det siste og synes nesten alltid jeg blir fornøyd med resultatet.

Selv bruker jeg 
Pinterest
Blogger
Facebook
Diverse nettsider
Interiørblader 
Moteblader


Mønsterpapir
...alt jeg ser rundt meg egentlig


for å finne fargepaletter.

Deretter bruker jeg et Copic fargekart som jeg holder inntil paletten for å finne hvilken Copic - farge som matcher paletten best.

 

Du kan også bruke en fargebok eller en eller annen type fargekart eller oversikt. Det viktige er at den er fargelagt på samme type ark som du skal bruke da ser du fargen slik den blir på ditt motiv. Som du kanskje vet så blir det ikke nøyaktig ved å matche fargen på korkene.
(Trenger du inspirasjon til å lage fargebok så har Veronica laget en her i bloggen. HER.)


Jeg fant mange fine fargepaletter på pinterest:

Motivet her er fra Mo Manning/Mo's digital pencil. Her har jeg fulgt paletten ganske nøye, det er farger som jeg normalt ikke ville brukt sammen. Paletten er fra Color Palette Ideas.

 Her er motivet fra MFT stamps. Jeg har forsøkt å følge paletten, bare lagt til en hårfarge.


Dette motivet er fra Stamping Bella. Her har jeg brukt to paletter som inspirasjon.

En annen type palett jeg liker å følge er mønsterpapir. Jeg er veldig glad i mønsterark og ofte kjøper jeg ark uten at jeg vet hva jeg skal bruke det til. Slik som denne serien fra Maja Design. Her har jeg brukt forsiden på 6 x 6 papirpakken som palett og dermet fått fargelagte motiver som passer perfekt  til arkene.


                      


Til slutt vil jeg vise frem et motiv hvor jeg har brukt et bilde jeg fant ved å googlet hippie+ beetle (boble). Her fant jeg både inspirasjon til fargene og til å lage bakgrunnen. Som du ser er det ikke et mål for meg å lage det likt (for det klarer jeg ikke) men å bli inspirert til å gjøre det på min egen måte! 

Dette motivet er fra The Papershelter.
Her er det om å gjøre å se seg rundt og finne inspirasjon.

Her er noen tips til nettsider med fine paletter (utenom pinterest):

 Håper du fikk noen nyttige tips!

Klem fra 


Ingen kommentarer: