onsdag 6. februar 2019

Lag en bakgrunns-scene

Hei!

Nytt i 2019 er at  hver måned skal en av oss i Design-teamet ha en tutorial, eller på godt norsk: trinn for trinn forklaring. Denne gang er det min tur, og jeg har laget en bakgrunns-scene til motivet mitt.

Det hender at jeg føler at motivet fortjener mer enn bare å bli plassert på et kort, sånn som denne karen her fra Make it Crafty: Jack goes Fishing. For meg stemte det ikke å plassere Jack mellom pyntepapir og stæsj, eller å lage et superenkelt CAS kort. Så da var det bare å lage min egen bakgrunn. Jeg så for meg at han sto ute i naturen med fiskestanga. 

 Det første jeg gjorde var å skissere opp de viktigste linjene: gjerde og trær (disse trærne ble visket ut etterpå da jeg så at jeg ville plassere det annerledes)

Først fargela jeg motivet:


Så var det gjerdet, jeg startet med den nest mørkeste brunfargen og tegnet opp konturer og "veier" i treverket.Fulgte på med lysere brun og tilslutt mørkere brun for å få en "tre-effekt"
Samtidig tegnet jeg inn hovedlinjene i bakken:Så var det å gå i gang med å lage struktur i gresset/bakken. Jeg valgte prikke-teknikk: legg masse prikker, lyse og mørke, pass på å få det ujevnt, både i størrelse og form - ikke noe symmetri i prikkene! Jeg startet med de mørke prikkene, la de der det var delinger i gressbakken. Dette tar litt tid, men er en morsom teknikk! 

Her vises det hvordan jeg bygger opp:


Lager også noen gress-strå hist og pist, og tenker dybde hele tiden....
Legger også inn noen røde prikker som blir blomster. Husk blomsterstilk...;)Så er det vannet - ujevnt fargelagt med vilje.

 

Nå er vi ved det punktet der jeg finner ut at de trærne jeg først hadde markert med blyant ikke passer inn.... Så da visker jeg det bort, og markerer med noen få streker hvor jeg vil ha treet. Som dere ser er jeg ingen tegner, det blir kun strekerNærbilde av treet. Jeg bruker små flikkestrøk på bladene.


Flere blader på treet i ulike grønnfarger:

Så er det himmel tilslutt. Her er det også ujevnt fargelagt med vilje. Husk horisontale strøk
 Og her er det ferdige resultatet:


   Tilslutt: og sånn ser det ut på arbeidsbordet mitt underveis...…


Jeg har brukt ganske mange farger her:
Hud: E000, 00, 21, 11, 04
Hår: E51, 23, 25,  
Rød: R22, 24, 27
Blå: B99, 97, 95, 93
Himmel: B45, 41, 000
Grønn: G21, 29, 85, 94, BG90, 93, 95, YG17, 63, 93, 95
Gjerde: E49, 47, 43, 41
Vann: B16, 14, 12

Da håper jeg at akkurat du tar sjansen og lager din egen scene :)

Klem fra Siv :)


2 kommentarer:

Else Lillian sa...

Så flott det ble💕Ble et helt anna motiv,fint å se hvordan du laga blader og gressplen

Margrethe Moxnes sa...

Det ble kjempe fint! Synes motivet kom ekstra godt frem med en slik bakgrunn. Dette må jeg prøve! :D