Etter litt forsinkelse er vi nå klare til å presentere de tre finalistene i vår
"COPIC CARRYING CASE - konkurranse"
Vi fikk inn flotte bidrag, og det var ikke lett å velge kun tre til finalen. Det var svært jevnt løp mellom disse tre, og det blir spennende å se hva neste jury kommer fram til!
LYKKE TIL, ALLE TRE!!!!
Finalistene legges ut i tilfeldig rekkefølge.
Finalist nr 1 er LISBET RÅNES:
Her er hennes begrunnelse:
Jeg elsker mine Copics.
Hadde andre tusjer men ble nysgjerrig på copic etter gjentatte ganger å ha sett
de i bruk hos mange andre på nettet.
Fant jeg noen fine fargelagte stempel på nettet som virkelig fanget min
interesse så var de som oftest farget med Copic.
Jeg liker veldig godt fargene til copic, de er klare og man kan få kraftige farger
om man ønsker.
Samtidig kan man farge i lyse og sarte farger om man ønsker det.
Jeg synes copicfargene blander seg mye finere enn andre tusjer jeg har brukt.
Liker veldig godt at det er penseltupp i ene enden, bedre å farge med enn en vanlig
tusjtupp.
Helt supert at man kan bytte tupper på tusjene også om man trenger det. At copic har airbrush
gjør meg enda mere nysgjerrig, det er noe jeg virkelig har lyst å teste.
Jeg har fremdeles andre tusjer, men bruker kun Copic etter at de kom i hus.
Elsker tusjene mine å vil ha alle fargene selv om man kommer langt med bare enkelte farger.
Finalist nr 2 er ANNE SMEBY HAGEN!
Her er hennes begrunnelse:
Siden jeg startet med kortlaging i 1994 har jeg stort sett vært innom alle typer fargeteknikker. Tidligere har tusj ikke vært noe særlig tema her hos meg, da jeg slett ikke syntes dette fungerte. Distress Ink ble min første redning hva fargelegging gjelder, men da jeg ble tipset om disse nye tusjene som var så fantastisk flotte, ble jeg bare nødt til å prøve disse. Kjøpte bare noen ganske få for å se om dette var noe for meg, men jeg skjønte fort at noen få ikke var noe tema i det hele tatt.
Disse tusjene er fantastisk flotte å fargelegge med, da jeg føler at fargene sklir lett i hverandre, og skyggelegging som før var et problem, nå går lekende lett.
Alle andre farger og malinger i mitt hobbyrom er nå pensjonerte. Jeg koser meg vanvittig med Copic tusjene mine.
Finalist nr 3 er ELIN VENGE!
Her er hennes begrunnelse:
Hvorfor liker jeg å bruke Copic?? Det er så mange grunner at jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte. For meg er disse tusjene det desidert beste å fargelegge motiver med. Kombinasjon av pensel og vann har jeg personlig aldri likt. Motiver jeg har fargelagt med blyanter har en tendens til å bli blasse. Andre tusjer jeg har prøvd er harde, kommer i færre farger og er vanskeligere å få pent resultat med. Jeg syns den fleksible tuppen på Sketch-tusjene er helt fantastisk. Den er myk, men ikke så myk at jeg ikke føler at jeg har kontroll på hvor jeg legger farge eller hvor mye farge jeg legger på. Med litt øvelse er det lett å farge både bittesmå områder og store flater.
Den myke tuppen på Sketch-tusjene gjør det også enkelt å få jevne, fine overganger, det er et stort pluss for meg som er veldig detaljorientert. Ved bruk av papir med god kvalitet er det også enkelt å legge lag på lag med farge for å få nøyaktig den fargen jeg ønsker uten at papiret blir mettet. Jeg liker når fargene i motivene matcher mønsterarkene og kartongen jeg velger på prosjektene mine, et stort utvalg av farger kombinert med muligheten for å legge lag på lag med farge er derfor ideelt.
Jeg bruker også tusjene til å fargelegge pynt jeg har på prosjektene mine. Jeg pleier å fargelegge papirblomster som jeg i utgangspunktet ikke syns matcher fargene på prosjektet mitt, jeg har fargelagt metallpynt med tusjene, jeg har til og med brukt tusjene til å stemple med (da må man riktignok være superrask)! En stor favoritt er for meg å fargelegge hvit seam binding med tusjene. Jeg velger meg et par-tre fargenyanser (vanligvis fra samme serie) og lager vilkårlige streker langs hele båndet med hver av fargene. Til slutt krøller jeg sammen båndet i hånden min og sprayer det med Colorless Blender fra en minimister før jeg fort krøller båndet mer i hånden og ruller det sammen til en liten ball. Da sprer fargene seg og båndet har den fargen jeg ønsker.
Finner jeg ikke fargen jeg vil ha kan jeg alltids lage meg min egen farge med en tom tusj og refill. Refill-systemet er genialt, man slipper å kaste en tusj når den er tom, og man kan mikse og blande sine egne farger. Jeg er veldig glad i B90-serien, men syns noen ganger at B91 kan være litt i mørkeste laget til min lyseste blå og har derfor laget min egen tusj som er noe lysere. Jeg syns også det er kjempebra at man får kjøpt løse tupper til tusjene hvis man klarer å slite dem ut. Kvaliteten på tusjene er super, og de tørker ikke ut slik andre tusjer har lett for å gjøre. Nå om dagen gleder jeg meg til de nye fargene som straks kommer ut, spesielt G43 og 46, E84 og 89,
V22 og 28 og BG90.
Jeg har også lekt meg litt med Airbrush-systemet. Jeg skulle gjerne ha airbrushet mer, men jeg er fremdeles nybegynner på akkurat det og bruker derfor mye blekk og mye luft hver gang jeg tar frem airbrush-systemet mitt. Gøy er det likevel!!
Ressursene på nettet til disse tusjene har jeg blitt helt avhengig av.
På copicmarker.com har de en nedlastbar Adobe Color swatch-fil, som gjør at de eksakste tusjfargene derfor kan brukes i photoshop. På copiccolor.com kan man registrere seg som medlem og holde rede på og oppdatere samlingen sin av tusjer og refill. Det geniale med dette er at jeg kan gå i scrappebutikken og gå på nettet på smarttelefonen og sjekke hvilke farger jeg mangler hvis jeg skal kjøpe flere tusjer og har glemt å skrive handleliste.
En siste ting som gjør det morsomt å bruke Copic-tusjene er at det er så mange andre der ute som også bruker de som man kan la seg inspirere av. Jeg kan se en (for meg) ny fargekombinasjon ett sted eller en teknikk jeg ikke har sett før et annet sted, mulighetene er uendelige og jeg blir aldri lei!!
Litt om prosjektet/bildene:
Jeg har en venninne som veldig gjerne ønsker seg en hjemmelaget kokebok. I flere år har hun samlet oppskrifter løst; en håndskrevet her, en klippet ut av et blad der, og puttet alt i én plastlomme. Nå får hun en hjemmelaget kokebok, med papirer fra Pion Design, og motiver og pynt fargelagt med Copics. Alle motivene på boken, både på fronten og baksiden, har blitt fargelagt med Copics. Seam binding er fargelagt med tusjer fra V90-serien og BG70-serien på måten jeg beskrev tidligere. Alle blomstene på forsiden av boken var opprinnelig hvite, de har også blitt fargelagt med Copics, det samme gjelder pyntebærene og de turkise perlene. Måleskje-charm’en har blitt fargelagt med V95 for å se mer lilla enn grå ut, og flossen den er knyttet fast med har også blitt farget med V95. Oppskriftssidene inni boken er jevnt fordelt mellom det grålilla og det blågråturkise fra Minnenas Ateljé-serien til Pion Design, med skrift i matchende farger.
På bildet jeg har lagt ved av to av oppskriftssidene inni boken er det tidligere nevnte swatch-systemet brukt i photoshop, da får jeg nøyaktig den fargen jeg vil ha på skriften min, i dette tilfellet BG78.
Jeg har også laget et kort som hun får i tillegg til boken, et ”trappestaffelikort”, som jeg velger å kalle det. Her har jeg brukt Copic-tusjene mine flittig. Motivene (alle motivene på kortet og kokeboken er fra Mo Manning) er fargelagt med Copic, hovedmotivet på kortet med damen og ovnen har jeg også maskert og airbrushet rundt (veldig svakt med C2 og W1). Seam binding og osteklut har blitt farget med tusjer i V90-serien på måten jeg beskrev lenger opp. Jeg har fargelagt miniklistremerker fra Making Memories med V91, de var opprinnelig hvite. Blomsten fra WOC og pyntebærene fra Kort og Godt var hvite, de har blitt fargelagt med V93. Knappen og stekespade-charm’en på forsiden av kortet har også blitt fargelagt med Copics. På undersiden av kortet (der damen med den brente maten er) har jeg brukt en svart Copic Drawing Pen til å skrive med.
Jeg vet dette ble en veldig lang liste (og også mange bilder) med grunner til hvorfor jeg liker tusjene og hva jeg har brukt til prosjektet mitt, men det er så mye med disse tusjene som er så fantastisk og jeg bruker de stort sett til alt, derfor blir forklaringen også kanskje litt i drøyeste laget. Kanskje jeg også klarer å inspirere noen til å bruke tusjene på uvante måter med min avhandling??