tirsdag 3. desember 2019

Adventskalender 3. desemberI dag er det klart for årets første gjeste-designer her i adventskalenderen. Vi er så heldige at vi har fått med oss Lise Mariann, og la oss bli litt bedre kjent med henne:


Hallo Copic-elskere. 
Jeg heter Lise Mariann og jeg er så glad for å få lov til å gjestedesigne på Copic Norges adventskalender. Jeg er ei nordlandsjente (egentlig mer kjerring enn jente, snart 40 år som jeg er…), men bor i Trondheim sammen med gubbe, to barn og to kattepuser og her har jeg bodd de siste 20 årene. Jeg er utdannet arkeolog og jobber som museumspedagog, men på fritiden lager jeg kort, scrapper bilder, leser, broderer, baker og maler. Jeg får energi av å være kreativ og det finnes ikke noe bedre enn å sette seg ned ved hobbybordet mitt, sette på en lydbok og bare fordype seg helt i fargelegging, klipping og liming. Det er utrolig som tiden fyker avgårde når man sitter slik. Mitt yndlingsverktøy når det gjelder fargelegging er Copic tusjer og jeg kan bli helt satt ut av hvor fantastisk resultater jeg ser på nett blir. Det er derfor en stor lykke og glede å bli spurt om å gjeste stedet der jeg finner så mye inspirasjon på nett.
Instagram: scrappylisemaaDriving home for christmas
Hei, alle sammen. I dag er det min tur til å gjeste Copic Norges flotte blog og til denne anledningen har jeg valgt å lage kortet nedenfor der jeg har brukt et stempel fra Stamping Bella som heter "Christmas bug".
Kortet er stemplet og fargelagt på et lag med følgende farger:
Bil og midten av hjulene: E29, E37, E35, E31, YR27. Jeg brukte først E-fargene før jeg dekket hele det fargelagte området med YR27 slik at jeg fikk den rustbrune fargen jeg ønsket.
Resten av hjulene ble deretter farget med fargene C9, C7, C5 og C3.
Treet farget jeg med fargene G28, YG17, G24 og kulene fikk fargene RV69, R27 og R24.
Og så fikk lysene farge. Der brukte jeg YG17, YG13, B04, B02, Y15, Y13, R24 og R27.
For å gi litt mer definisjon og skygger på snøen gav jeg den litt flekkvise tusjestrøk med fargene C1, B000 og B0000.
Etter at jeg hadde farget hele motivet gav jeg himmelen litt farge og farget den med lange horisontale strøk med fargene B41, B60, B32, B00 og B000 og graderte dem fra mørkest nede ved horisontlinjen til lysere lenger opp. Jeg passet på å blende overgangene mellom fargene så godt som mulig uten å miste den litt strekete looken som jeg ønsket meg.
Da motivet var ferdigfarget gikk jeg over motivet med hvit gel pen for å highlighte der jeg følte det trengtes og deretter gav jeg lysene litt Wink of Stella for litt ekstra skinn.
For å virkelig lage et julete julekort fikk jeg prikkedilla til slutt og gikk over hele himmelen og også over motivet med gel pen i bittesmå prikker for å lage et forferdelig snøvær (Sikkert pyton å kjøre i. Spesielt med et juletre tredd gjennom hele bilen…) Jeg gjorde noen få av snøfillene litt større enn andre for å skape litt dybde.
Jeg festet kortpanelet på et hvitt kort og så var kortet ferdig. 
Advents-hilsen fra Lise Mariann xx