lørdag 10. august 2019

Trinn for Trinn fra Kaitlin: Yuno Gasai

Hei og velkommen til mitt tredje blogginnlegg her på CMN! I dag skal jeg tegne figuren «Yuno Gasai» fra anime serien «Mirai Nikki». Her er motivet:
Jeg filmet fargeleggingsprosessen så de fleste av bildene her er skjermbilder av videoen, så jeg beklager for kvaliteten. Jeg håper at dere liker blogginnlegget uansett:) 

Det første jeg fargela var – som alltid – håret. Jeg brukte RV0000 som bunnfarge, og brukte RV00 for å kartlegge hvor skyggene skal være. Det er alltid lurt å begynne med de lyse fargene først og sakte bygge på mørkere farger, siden det er lettere å gjøre ting mørkere enn lysere etter man har allerede lagt ned farger.
            Jeg bygget opp fargene sakte, med en «flicking motion» som får penselstrøkene til å se mer ut som hår. Jeg brukte R21, R22 og RV55 til dette. Til slutt så brukte jeg RV66 for de mørkeste skyggene, og blandet det ut med RV55. Jeg kan gi dere en tutorial på hvordan jeg fargelegger hår senere, om dere vil det.

Jeg brukte mange av de samme fargene på øynene som jeg brukte på håret, siden hennes hår- og øyenfarge er det samme. Jeg brukte RV0000 som bunnfarge igjen, og bygget fargene mine opp sakte med RV00, R21 og R22. Jeg brukte N7 på de mørkeste delene, og blandet det ut med RV66.
Et lite fargetips, er at du trenger ikke å bruke tusjer fra den samme fargegruppen. Tegningen din får mer liv når du bruker andre farger til highlights og skygger. For eksempel, så har jeg brukt lilla toner som skygger på både håret og øynene. Jeg bruker ofte tusjer som BV00 til skygger, og jeg bruker ofte tusjer som Y000 til de lyseste delene av, for eksempel, øyer.

Så var det genseren. Jeg brukte BV00 som bunnfarge, og BV02 for å kartlegge skyggene. Jeg brukte RV55 og RV66 for skyggene, og brukte BV08 på de mørkeste delene. Jeg bruker ofte en farge litt mørkere enn bunnfargen for å planlegge hvor skyggene skal være i stedet for å gå rett på den mørkeste fargen, slik at jeg ikke blir uheldig og fargelegger noe for mørkt.

Jeg brukte R21 som bunnfarge på sløyfene, og brukte R22, R35 og R37 for skyggene.

På skjørtet så brukte jeg BV01 og BV04 som bunnfarge, og V15, BV08 og RV66 for skyggene. Jeg brukte masse av RV66 i tegningen her for å for å få alt til å passe sammen, og for å gi tegningen mer av en lilla følelse.
Jeg brukte Y17 på den gule delen av t-skjorta, og BV0000 på alle de hvite delene. Jeg brukte BV000 og BV20 for skyggene. Jeg liker å bruke en annen farge enn grå for å skyggelegge hvite deler. Jeg føler at det blir mer liv i en tegning når man skyggelegger med for eksempel en blå eller lilla farge i stedet for grå.

Jeg brukte BV0000 og BV20 for den hvite delen av øynene i tillegg, og etter jeg hadde brukt en Uni-Ball Signo Gel Pen og en hvit Prismacolor blyant for ekstra highlights, så var tegningen ferdig!

Om du vil se fargeleggingsprosessen, trykk på linken her: https://youtu.be/-94Ujb-qhvg
Og hvis du vil støtte meg og kunsten min, følg meg gjerne på instagram: @yunofangirl


hilsen Kaitlin


Ingen kommentarer: