søndag 10. mars 2019

Kjærester - Illustrasjon

Hei alle sammen!

I dag feirer min beste venninne 3 års-jubileum med kjæresten, og spurte om jeg kunne tegne noe i anledning dette. Så denne gangen skal jeg vise dere hvordan jeg fargela denne illustrasjonen av kjæresteparet!Min venninne er ganske lys i huden, så jeg legger bunnfargen med R000.Hun har røde toner i huden, så jeg legger den første skyggen med R01. 
Hudtone er alltid verdt å tenke over når man fargelegger - uansett om man er lys eller mørk, har man ulike undertoner i huden; kald, nøytral eller varm; rødlig, brunlig, gulaktig, osv! Slik kan man skape variasjon i fargene selv om man fargelegger en illustrasjon hvor alle karakterene har samme hudfarge.Siste og dypeste skygge legger jeg med R02!Jeg blender R02 ut med R11. Tror faktisk dette er første gangen jeg fargelegger noe med mer enn tre farger. Syns det ble bra!


Håret hennes er ganske mørkt, men jeg legger likevel bunnfargen med den lyseste fargen, E47.


Går over med E49, og fyller inn hvor lyset faller med E47. I mørkt hår blir det raskt for skarp kontrast med hvitt lysspill, som kanskje passer bedre i veldig lyst hår. Min venninne har en utrolig kul rødfarge nederst på håret, som jeg fargelegger med R17. Skyggene legger jeg med R46!


Over til kjæresten. På huden hans legger jeg bunnfargen med E000. Han er også ganske lys, så jeg bruker en annen tone for å likevel ikke gjøre de helt like!YR00 på den første skyggen. De dypeste skyggene legger jeg med YR61, og blender masse med YR00!


Jeg brukte E55 på håret for en fin, naturlig blond farge.


E57 på skyggene. Jeg legger først et lag jeg blender ut med bunnfargen, så et nytt som jeg ikke blender ut. Alltid gøy å eksperimentere litt, spesielt når jeg får tegne kort hår for en gangs skyld!

Skjorten fargelegger jeg først med G82. Den første skyggen legger jeg over nesten halve skjorten med G94. De dypeste skyggene legger jeg med G99, og blender ut med G94!


Ønsket å inkludere fler detaljer så tegnet inn noen gule stjerner på min venninnes skjorte med gul penn. Noe jeg skulle angre BITTERT på i etterkant da det var et h*lvete å fargelegge rundt, så la oss bare si at jeg ikke gjør det igjen!Bunnfarge med BV13, og skygger med BV17. Hadde ingen tusjer som passet til en enda dypere skygge, ellers hadde jeg nok inkludert det!


Enkel bakgrunn (surprise, surprise!) med B91.


Banneret, som jeg skal skrive inni, fargela jeg med B93+95.
Siste touch med fargeblyanter og hvit gel-penn, så er vi ferdige!
Håper min venninne og kjæresten hennes får en fin feiring på jubileumdagen deres, og at alles søndag blir flott. :-)

- Line