tirsdag 11. september 2018

Skogsalv - Illustrasjon

Hei igjen alle sammen!

Denne uka var jeg med på å spille Dungeons & Dragons for første gang, og alt pratet om alver, dverger, drager, orker, fantasi og magi inspirerte meg til å løpe hjem og tegne akkurat det! Karakteren jeg lagde er en skogsalv, og fargene jeg har valgt for henne er nøye planlagt (noe som ga meg en finfin unnskyldning for å kjøpe masse ny tusj ;-)). Her er linjene ferdig. De er tegnet digitalt i Photoshop, og printet ut på Perfect Coloring Paper. Som jeg har nevnt flere ganger liker jeg å kombinere medier, og å gjøre linjene digitalt tillater for mer utprøvelser og feil, noe som er vanlig når jeg begynner å utvikle en ny karakter!Jeg la det første, lyseste grunnlaget med E13. Jeg tok frem E17 og E18 også, og valgte disse tonene fordi de gir en mørk, varm hudtone som jeg ønsket at karakteren skulle ha.


De aller mørkeste skyggene la jeg med E18, i kriker og kroker. Her er et eksempel for hvordan jeg gjorde det med øret hennes.


Jeg blender E18 ut med E17...


... for deretter å blende E17 inn i grunnfargen med E13 igjen!


Når man velger farger i samme fargefamilie, så blender det sånn helt perfekt sammen. Man må nesten bare beundre hvor pent det blir!


Igjen legger jeg de mørkeste skyggene med E18 først...


... og blender med E17, fulgt av E13!


Jeg bruker E17 flere steder, spesielt rundt øynene, inntil kantene av ansiktet, kinnene, under nese, og langs kjeven. Blend ut med E13. Jeg jobber lynraskt mellom disse tre tusjene, og lar korkene forbli av så jeg raskt kan plukke opp og bruke akkurat den fargen jeg trenger. Det går helt fint å la tusjene ligge uten kork en liten stund, men husk å sette de på igjen så fort du er ferdig med dem!


Jeg sier meg ferdig med huden, og gir leppene en mørkere tone med R59 og R56, som jeg blender ut i kantene med E17.


Neste ut er håret! Det skal ikke ha én farge, men to; en øverst, og en annen farge i tuppene. Jeg begynner med den øverste delen av håret, og den mørkeste fargen der, E49. Jeg stryker tusjspissen lett og presist oppover for å få til de spisse endene av strøkene.


Så fort de dypeste skyggene er lagt, blender jeg de utover med den lyse tonen, E47.Jeg jobber meg gjennom resten av håret, og lar noen steder forbli hvite så det skaper lysspill (+ der jeg skal ha den andre hårfargen i tuppene av luggen.) Hvis du synes hvitt blir for skarpt, går det fint an å finne en mye lysere tone og ha her! Da anbefaler jeg å legge den først.


Den andre hårfargen jeg skal bruke, er G28! Jeg ville at denne karakteren skulle ha grønt i håret, først fordi hun er en skogsalv og dette knytter henne til skogen, men også fordi det styrker den rebelske looken jeg forsøker å gå for. Den tredje grunnen er at grønntonen går PERFEKT til den rødlige huden hennes. Det er mitt tips å gå for komplimentærfarger når man fargelegger noe generelt, bare fordi det skapet en unik helhet som øyet synes er finere enn om man kun velger farger i samme familie. Det trenger ikke nødvendigvis være så tydelig, sånn som her, men kan gjøres f eks gjennom små detaljer, i klær, osv. Hvis du fargelegger et motiv som hovedsakelig kun går i blåtoner, vurder å ha en bitteliten deltaj eller to i oransje, og se hvor massiv forskjell det faktisk utgjør!


Jeg legger bittesmå skygger i det grønne med BG78.


Jeg bruker E49 for å legge harde, mørke skygger under luggen der den står til alle kanter, så det ikke ser ut som den ligger flatt mot hodet hennes! (Jeg glemte å gjøre det samme med huden hennes, men men!!)


Her ser jeg at jeg ikke er helt fornøyd med skyggen i ansiktet, og skjønner at det er fordi jeg mangler en myk skygge ned langs venstre side av ansiktet. Det fikser jeg fort med E17 og E13!


Tilbake til håret, og her fargelegger jeg tuppene med G28. Jeg bruker E47, den lyseste hårfargen, noen steder for å blende inn i det grønne.


Skyggene i det grønne legger jeg fortsatt med BG78. Jeg elsker å ha litt blålige skygger mot grønt, det er sååå fint!!!


Blir liksom aldri ferdig med huden jeg. Her brukt jeg R56, som jeg brukte på leppene, til å legge litt rødt rundt øynene på henne. Øynene fargela jeg med G18 og G28.
(Jeg vil bare nevne her, siden jeg glemte det tidligere, at jeg brukte C-2 og C-3 på piercingene!)


Jeg ville at genseren hennes skulle være en veldig brunaktig rød, men hadde ikke den perfekte tusjen (når har man egentlig det?) så jeg begynte med E18, som jeg også brukte på huden.


Når den hadde tørket, gikk jeg over hele igjen med R56, og "tonet" den til å bli hakket mer rødlig. Perfekt!


Jeg la skyggene i genseren med R59. For at de ikke skulle bli for sterke i fargen, tonet jeg de litt ned med E18 igjen.


Her legger jeg detaljer med min trofaste hvite Gel-penn. Fargene er ferdig, og se hvor pent de samstemmer? De røde tonene mot de grønne er bare helt fantastiske!! 


Bakgrunnen gjorde jeg enkelt med BV29. I etterkant syntes jeg denne ble for mørk, men sånt lærer man av! Og jeg kan alltids fargelegge en ny - jeg koste meg så mye med denne tegningen at jeg gjør det gladelig ;-))


Pyntet opp bakgrunnen med noen stjerner og prikker. Fordi hvorfor ikke?


 Her er den ferdig!!
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med denne, alven ble akkurat slik jeg hadde sett henne for meg i tankene. Det er en bra følelse!


Håper dere likte denne, så sees vi neste måned!
For flere tegninger finner dere meg på instagram under @celestialteen ;-)

- Line 

1 kommentar:

Anonym sa...

Milde måne så lekkert Line👍👍
Klem fra Anne