tirsdag 10. juli 2018

Aurora - Illustrasjon

Hei alle sammen!

I dag skal jeg vise dere hvordan jeg har fargelagt denne illustrasjonen jeg tegnet av en låtskriver og sanger jeg viiiiiiiiirkelig liker og beundrer, nemlig Aurora Aksnes. Musikken hennes er helt fantastisk fin, og hun er vidunderlig rar og særegen! Alt dette inspirerte meg til å tegne henne, og siden jeg ønsket å fargelegge et portrett for bloggen denne måneden, passet det jo bare helt perfekt. :-)


 Linjene er lagt med Copic Multiliner i størrelse 0,05. Som alltid har jeg prøvd ut og valgt farger på forhånd, og har et ekstra ark ved siden av meg som jeg kan klusse på underveis. En kopp te og noe god musikk er også et must før jeg begynner!


Aurora er veldig lys i huden, med rosa undertoner. Jeg la derfor bunnfargen på huden hennes med R0000! Husk å fargelegge nedover i sirkler for å unngå masse skiller i fargen.


Etter å ha gått over bunnfargen én gang, går jeg over med den enda en gang på de stedene det skal ligge myke skygger. Ikke vær redd for å legge flere lag! Her legger jeg mer skygge under nesen, i panna, rundt øynene og under halsen.


Jeg går litt mørkere i skyggene med R000, og legger skygge langs nesen, i kinnene, langs kjeven, under halsen og på skuldrene. Blend alt sammen med bunnfargen, R0000.


For enda mørkere skygger bruker jeg R01. Denne går i kriker og kroker hvor skyggene er dypest, og på leppene.


For en siste touch og litt større kontrast, legger jeg ørsmå detaljer i skyggene med R22. Denne bruker jeg bare litt på øyelokkene, i nesen, og på leppene.


Håret til Aurora er også lyst, så jeg bruker E0000 på bunnfargen her. Den passer fint til den veldig lyse, blonde hårtonen hennes. Jeg går over to ganger med tusjen her også!


Faren med å fargelegge lys hud og like lyst hår, er at tonene kan bli for like og ikke skilles nok fra hverandre. Dette vil IKKE bra ut. Derfor valgte jeg å bruke blå og kalde toner i håret hennes, som en kontrast til det varme og røde i huden! Her legger jeg lyse skygger med BV000. Blend inn med E0000.


Blendet!


Jeg bruker BV02 på dypere skygger i hårene. Det er enklere å fargelegge håret når det er tegnet inn i egne "seksjoner" som jeg har gjort her! Bruk spissen på tusjen og dra den langs håret i raske, presise strøk som tynnes ut i enden.Voilá! Jeg går over med E0000 for å blende noen steder, men lar noen skygger forbli skarpe i kantene. Aurora har veldig lyse bryn som ikke synes veldig godt, så jeg bruker de 2 lyseste tonene i håret på disse.


Aurora er glad i naturen. Jeg er glad i å TEGNE ting fra naturen, så det er en god match! Bladene fargelegger jeg med G82 og G85.


Jeg valgte gule/oransje blomster fordi kontrasten mellom de blå og fiolette tonene i håret komplimenterer gultonene helt perfekt! Bunnfargen er Y15. (Som dere kanskje ser begynner den å bli nokså tørr, men den sviktet meg ikke denne gangen! Men kanskje på tide med litt refill?)


Her bruker jeg Y38 på skygger. Jeg blender de ikke ut.


Den dypeste tonen i blomstene legger jeg med R05. Det får fargene til å bare POPPE frem!


Jeg blender det røde inn i det oransje med en mellomtone, YR16.


Videre til toppen. Jeg er en sucker for detaljer, så jeg tegnet inn masse små mønstre på den. Den første fargen jeg legger er BG09!


Y38, den samme fargen som er i blomstene. Å bruke de samme fargene på flere små steder i illustrasjonen du fargelegger, skaper en subtil helhet og binder det hele mye bedre sammen!


R05, også brukt på blomstene.


Et lite splash av turkis med BG34!


Jeg ville brukt Y15 her, men den stakkars tusjen hadde gitt opp på livet, så jeg kjørte på med Y06 istedet.


Siste delen fargela jeg med B32!


Jeg brukte B32 og B23 på øynene og på pinnene hun har i håret. Se hvor fint disse blåtonene er sammen med fargene i blomstene?? ÅåååÅÅÅ ELSK


Som en siste finish bruker jeg en myk fargeblyant til å legge et subtilt hint av blush i kinnene hennes. Jeg EEEELSKER hvordan teksturen fra blyanten ser ut over de glatte strekene til tusjen. Nylig lærte jeg en teknikk hvor man bruker både Copic og fargeblyanter sammen, og resultatene blir ofte helt amazing! Det er noe jeg definitivt må prøve!


Min elskede jelly roller for å legge hvite detaljer rundt omkring <3Nesten ferdig! Jippi!!


Jeg går for en enkel bakgrunn siden illustrasjonen i seg selv er så detaljert, med B32. Her jobber jeg meg fra ett hjørne til det neste i raske sirkler!


Litt skygger i kantene med B23. Huske å blende da folkens!!Som en siste finish på verket forsøkte jeg meg på foliedetaljer. Jeg har ikke prøvd dette før, men hadde skikkelig lyst! (Jeg brukte ferdige design, har ikke tegnet disse selv.) Jeg synes folien ser helt magisk ut, og det var akkurat hva som manglet for å fullføre illustrasjonen! 

  


Her er den helt ferdig! Jeg er selv veldig fornøyd med resultatet, spesielt hvor godt alle fargene fungerer sammen. Jeg er en massiv perfeksjonist, så at jeg faktisk liker et ferdig verk er veldig sjeldent. Hurra hurra!

Og for dere som ikke har hørt musikken til vår fantastisk dyktige og magiske Aurora, så vet dere hva dere må gjøre! ;-)) 

Håper dere likte denne, sees snart!

- Line 

Ingen kommentarer: