onsdag 10. januar 2018

Vinterstemning (manga-illustrasjon)


Hei alle sammen! 


Dere lurer sikkert på hvem jeg er, så jeg tenkte å introdusere meg kort. Jeg heter Line, og er ny på Copic-teamet. Jeg er 23 år gammel og utdannet illustratør med en forkjærlighet for dyr, bøker, musikk og tusj, og jeg skal publisere månedlige illustrasjoner her hvor jeg forklarer min prosess når jeg tegner.
(Slik ser altså jeg ut. Hei!)


Let's get to it, shall we?


Siden det er Januar og masse snø, ble det en vinterlig illustrasjon denne gangen. Det beste med vinteren i min mening, er at man kan drikke utallige kopper kaffe med god samvittighet. (Ikke at det stopper meg på sommeren, vel å merke.)Dette er altså utgangspunktet mitt. Hvis du har noen billige trykkblyanter liggende rundt, er disse faktisk veldig fine å bruke til å skisse! Blyet er ofte lyst i fargen, enkelt å hviske vekk og det gnis ikke utover. Jeg liker det myke, mer subtile utrykket man får når man kombinerer blyant og tusj, selv om jeg også noen ganger bruker sort penn. Da får man et mer kontrastfylt og tegneserie-aktig preg på illustrasjonen, så dette kommer jeg til å ta for meg neste gang!
Arket jeg tegner på er Perfect Colouring Paper fra Transotype. Dette er spesielt laget for tusj, så fargene ser kjempebra ut, blør ikke utover og gjør blendingen veldig enkel, samt at du har muligheten til å fargelegge lagvis.

Frem med tusjen! Husk å aldri gripe den første og beste fargen og bare kjøre rett på. Jeg har et hjelpeark ved siden av meg under hele prosessen så jeg kan prøve ut farger på forhånd, for å se hva som ser bra ut og passer sammen.


Jeg begynner alltid å fargelegge huden, og legger den lyseste bunnfargen først. For denne illustrasjonen bruker jeg R01 som bunnfarge, E93 som mellomfarge og R22 som skygge/farge i kinn, på lepper og nese.
Husk å tenke deg hvor lyset skal komme fra før du legger skygger! Jeg bruker E93 over større områder og blender det inn med R01. R22, den dypeste fargen, går i kriker og kroker, og blendes ut med den mellomste fargen. Du kan legge flere lag over hverandre og blende så mye du vil til det ser bra ut! Etter dette legger jeg harde skygger over de myke på noen steder med E93. Jeg liker å blande harde og myke skygger for mer dybde i illustrasjonen.


1   Neste steg er min favoritt – håret. Her drar jeg spissen på tusjen raskt og presist over arket, i retning fra meg. Tenk at du tegner ett og ett hårstrå, og dra tusjen i retningen som håret ligger. Jeg fargelegger ikke alt, men etterlater litt hvitt spill i håret hvor lyset treffer.  Jeg har brukt E57 på bunnfargen og E77 på skyggene. Først blender jeg skyggene inn, og går over enda en gang med begge fargene for å legge harde skygger også. På hår legger jeg ofte flere lag.På klærne bruker jeg en annen teknikk. Her drar jeg tusjen langsomt frem og tilbake med brede streker uten å løfte den, over foldene i klærne, og farger hele flaten med B23. Skyggene tegnes inn med B32 og blendes sammen med B23 igjen. Her går jeg også over med flere lag, for å få både myke og harde skygger.Jeg brukte BG05 og BG49 på lua, og de gule delene på jakka er Y15 og Y38. Jeg brukte den samme fargen på jakka på øynene!
Genseren fargelegges likt som jakka; tenk at tusjen skal følge foldene i klærne, gå gjerne over noen steder med den lyseste tusjen for å legge subtile skygger. Så bruker du en mørkere tusj til å legge dypere skygger i kriker og kroker. Her har jeg brukt BG10 og skyggelagt med YG41.
 
Etter å ha fargelagt buksa, er jeg ferdig med fargene! Da er det på tide å gå over med blyant. Bort med billigsaker - her må det tas i bruk en god,

ordentlig trykkblyant. Jeg tegner med 0.3 mm tykkelse, som er veldig tynt, for presise linjer. Jeg går over hele illustrasjonen og gjør strekene
mørkere, tykkere og synligere. Kanskje legger jeg til litt detaljer her og der, som strekene på lua og detaljer i glidelåsen.Ferdig!


    For å fremheve baklys, bruker jeg hvit penn langs ytterkantene på klær og hår, spesielt der skyggene er dypest. Dette skaper en fin kontrast.


     Nå mangler det bare en bakgrunn. Jeg er veldig glad i enkle bakgrunner (da jeg ikke er særlig flink i noe annet, men jeg jobber med saken, ok?). Jeg tegner over bakgrunnen med B12, dermed går jeg over med blendertusjen, og så enda et lag med B12. Slik får jeg ikke de harde tusjkantene, og blender alt pent sammen.

    Jeg bruker den hvite pennen til å tegne på snøfnugg, og voila, så er illustrasjonen ferdig!Håper dere likte dette !

Line :-)

1 kommentar:

Kjersti sa...

Så utrolig lekkert! Flott å ha deg med i designteamet - noe nytt og spennende og helt annerledes :)
Klem fra Kjersti:)