God morgen,
Håper denne fine julesangen satte deg i den riktige stemningen!
Vi er kommet til 10. desember, og det er kun 2 uker igjen til jul.... Da gjelder det å gjøre det som gjenstår på en så enkel måte som mulig. For eksempel julekortene. Her har jeg latt motivet være i fokus og resten av kortet er bare en ramme rundt.
Stempelet er Papilio, jeg har brukt følgende farger:
Hud: E13-11-21-000, R20
Hår; E37-35-31-30
Rødt: R24-22, E18-08
"hvitt": W7-3-1-00
Svart: C9-7-5-3-1-00
Kjelke og bukse: E37-35-33-31-30
Bakgrunn: C1-00, W1-00, BV20, B0000
Til slutt vil jeg dele min favorittoppskrift på
Berlinerkranser,
som er noe vi gjerne baker i 2 omganger her hos oss
(fordi den første ladningen blir tom lenge før jul...he he)
1 stk hardkokte eggeplomme
1 stk rå eggeplomme
60 g sukker
125 g romtemperert smør
ca 175 g hvetemel
1 stk lett pisket eggehvite
1 dl perlesukker
1 stk rå eggeplomme
60 g sukker
125 g romtemperert smør
ca 175 g hvetemel
1 stk lett pisket eggehvite
1 dl perlesukker
Mos hardkokte eggeplommer ut i rå eggeplommer.
Tilsett sukkeret, og pisk til eggedosis.
Smuldre smøret i det meste av melet og bland inn eggedosisen.
Unngå å rører for mye for da kan deigen lett bli "kort" og vanskelig å trille.
Sett deigen kaldt i noen timer eller til dagen etter.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Trill ut ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og lag kranser av dem.
Dypp kransene først i eggehvite og deretter i en skål med perlesukker.
Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.
Smuldre smøret i det meste av melet og bland inn eggedosisen.
Unngå å rører for mye for da kan deigen lett bli "kort" og vanskelig å trille.
Sett deigen kaldt i noen timer eller til dagen etter.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Trill ut ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og lag kranser av dem.
Dypp kransene først i eggehvite og deretter i en skål med perlesukker.
Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist.
Nyt1
Ha en fin desemberdag,
Klem fra Elizabeth
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar