lørdag 25. mai 2019

Steg for steg-forklaring, fargelegging av gress, hekk og himmel

Hei! Hos Copic Marker Norge har vi i designteamet valgt bakgrunn/natur som tema denne måneden. Hvis du deltar i utfordringen med dette temaet får du et ekstra lodd i hatten og dermed økt vinnersjanse ;-)


Jeg har laget et sommerlig kort med noen fugler som koser seg i hagen. Jeg vil her vise deg steg for steg hvordan jeg har gått frem for å farge gresset, hekken og himmelen. Det er ikke vanskelig, og det gir motivet en helt ny dimensjon og helhet. Motivet er fra Clearly Besotted og heter Happy Bird-day. Jeg synes det er morsomt med slike ordspill. Fargene jeg har brukt er bare eksempel, du kan fint bruke andre farger om du vil.

Fuglene er farget med E70-serien (E79, 77, 74, 71 og 70), fuglehuset i E20-serien (E27, 25, 23, 21 hullet: E29, E49, W10)

Nå skal vi fokusere på gresset. Først har jeg stemplet en kant bortover. Dette er en del av stempelsettet, men man kan fint tegne gresstuster selv også. Jeg har her begynt med YG63 og flikket små gresstrå her og der. Her er det ikke noe system, det gjelder bare å lage flikke-streker over hele området som skal farges.

Så fortsetter jeg med YG67

En mer gressgrønn YG17
og en lysere YG03

Og til slutt YG01. Disse fargene gir en fin vårlig gressfølelse. Nå er hele gresset ferdig og vi skal begynne med hekken.

Her har jeg tegnet inn små roser med R20. Jeg valgte å begynne med disse siden jeg ikke ville at disse skulle bli gjemt bort inni hekken.. :-)

Bladene i hekken lager jeg med mindre og bredere flikke-strøk enn gresset. Jeg har brukt ca de samme fargene som på gresset. Begynt her med YG63.

Fortsetter med YG67

så G99 som er mye mørkere enn de andre fargene. Som dere ser velger jeg mørkere farge ned mot gresset og fyller på med lysere oppover.

Videre med YG17

mer med YG03. Nå ser man at hekken begynner å fylles opp og mettes med farger.

YG01

og YG00 til slutt. I tillegg til de samme fargene som gresset har jeg altså brukt en nyanse mørkere og en lysere på hekken. Til slutt fikk rosene en oppfriskning med R29, 24 og 20.

Så var det himmelen sin tur. Jeg synes det er lettere å tegne inn skyene først og begynner med den mørkeste fargen, her C1.

Så blender jeg oppover med C00 for å skape litt mer liv. 

Så begynner jeg på himmelen og legger raske strøk der hvor jeg vil ha den mørkeste fargen. Her har jeg brukt B000 til det.

Så blender jeg utover med B0000. Her fant jeg ut at tusjen min var så godt som tom så jeg fikk jukse litt til slutt...

... og med å jukse, mener jeg at jeg har brukt blenderen til å blande fargene bedre sammen. Her er fargene fortsatt litt våte siden jeg måtte være raus med blenderen.. :-)

Her er kortet ferdig. Siden motivet blir såpass stort når man lager så mye bakgrunn, synes jeg det passer best med lite og enkel pynt. Her har jeg bare lagt på en ramme, noen få paljetter og en tekst. Mer trenger man ikke. 

Nå håper jeg du ble inspirert til å lage din egen bakgrunn til motivet! Det er veldig moro og det blir jo så flott! Gleder meg til å se hva dere kommer opp med :-)


I min blogg kan du se flere bilder av det ferdige kortet.


Ønsker alle en strålende dag :-)Ingen kommentarer: