mandag 22. april 2019

Tutorial fargelegge "Gull"

I dag er det jeg, DT Hege som skal vise hvordan jeg fargelegger detaljer med "gull". Jeg simpelthen ELSKER å sprite opp en flott kjole e.l  med litt glitter og stas.. 

 ALLTID når jeg fargelegger med gult bruker jeg en mellombrun farge for å definere skygger. Her har jeg brukt E99.


 Deretter legger jeg den mørkeste gule jeg har valgt ut- her Y17- direkte over det brune, og litt lenger ut. 


 Det samme med den neste fargen i fargekombinasjonen min- Y15 Til slutt Y11. Jeg lar det være igjen litt hvitt på enkelte steder i de lyseste områdene for å definere enda sterkere hvor lyset treffer stoffet på kjolen. Enkelte ganger gjør jeg disse 4 stegene 2 ganger- det kommer an på hvor fornøyd jeg er med blendingen. 


 Tilbake til E99! Nå lager jeg små prikker i skyggene. Tettest i de mørkeste delene, deretter sprer jeg dem litt med større avstand.


 Fortsett med å prikke med Y17. Det samme her- i de mørkeste skyggene, og spre dem litt utover mot det lyse. 


 Og til slutt Y15. Jeg lager sjelden prikker med den lyseste fargen- det vil ikke synes så godt.

 Det ligner fortsatt ikke på gull, men magien skjer i neste steg!


 En hvit gelpenn skal til for å lage gull!!! Noen prikker større enn de andre! Bruk denne helt vilkårlig! Ikke tenk- dette skal være litt tilfeldig! 


 Her har jeg tatt noen av prikkene og lagt til 4 små streker fra senter og ut til sidene. Da ser det ut som det glitrer!!!Her er det ferdige motivet mitt i kongeblått og gull. Siden det var så mye stoff her som skulle være glitrende, valgte jeg bort de mørkeste fargene på det øverste laget for å separere de to ulike stoffene litt. Men teknikken er den samme!

Håper DU har lyst til å prøve denne teknikken også! Det blir aldri for mye glitter!!???

Klem, DT Hege

3 kommentarer:

Hege-Annie Simonsen sa...

Wow! Så nydelig fargelegging. Har ikke prøvd Copics, men har ProMarkers og noen Touch markers selv. :)

JAF sa...

Hei. For en nydelig fargelegging og god forklaring. Men.. kan du være så snill å si hvilke farger du har brukt i den blå delen av kjolen? Denne kombinasjonen av gull og blått falt jeg totalt for:)
Mvh. Jorun Fredriksen

Hege sa...

Hei Jorun!
Tusen takk for hyggelig kommentar! Jeg har trolig brukt disse blå Copics til kjolen (er helt sikker på de mørkeste, men mulig jeg også la til bittelitt b24..):
B39, B29, B28, B26, B21

Klem, Hege