fredag 10. august 2018

Be Kind - Illustrasjon

Hei alle sammen! 

Line her, tilbake med et nytt fargeleggingstutorial. Denne gangen har jeg tegnet ett søtt, enkelt motiv jeg skal ta dere gjennom prosessen min med!


Slik ser tegningen ut når jeg begynner. Strekene er gjort med Copic Multiliner, str 0,05.


Jeg legger hudfargen først, og denne gangen bruker jeg E33. Inne i brillene bruker jeg E11, fordi huden ser litt lysere ut gjennom linsene. Å bruke en annen farge inne i brilleglassene skaper en effekt av at det faktisk er glass i dem!


Skyggene legger jeg med E35. For rosa skjær i kinnene bruker jeg E95!


Som alltid jobber jeg raskt mellom alle tusjene og blender de ut i hverandre. Jeg går over med skyggefargen en siste gang for noen hardere skygger her og der.


Noen ganger går det litt fort i svingene når jeg fargelegger, og jeg presterer i å legge farge utenfor kanten. Da er det bare å bruke blender-tusjen til å "dytte" fargen tilbake på plass!


Jeg kan ikke motstå en knall hårfarge, og denne gangen legger jeg bunnfargen med B63. Jeg har tegnet inn partier i håret, som gjør det enklere å fargelegge - la tusjen følge linjene, og etterlat litt hvitt for å få lysspill.


Jeg går over enda en gang med B63 for å mørkne områdene hvor skyggene skal ligge.


Jeg legger de første skyggene, som dekker mest, med B93. Denne er mer blå og kald enn B63, og skaper et fint samspill i fargene. 


Som den dypeste skyggen, som ligger innerst i kriker og kroker, bruker jeg V15. Her bryter jeg den kalde blåtonen i B93-tusjen, med en varm og klar lillatone. Se hvor mye kulere det ser ut?

Her er et lite tips: bruk ulike farger i skyggen! Skyggelegger man rødt med en litt dypere rød, ser det veldig fint ut, men også litt flatt og uinteressant. F eks kan man bruke lilla som skygge på rødt, eller blågrønt i skygge på lysegrønt, rødt i skygge på oransje, lilla i skygge på blått, (som her) osv. Vipps, så har du jobbet inn flere farger i motivet, som har gjort det mer interessant og med et større, mer unikt fargespektrum!


BV02 bruker jeg her for å blende skyggene inn i hverandre.


På skjorta gikk jeg for turkise toner. Det er kjempepent sammen med lilla, og min absolutte favorittkombinasjon av farger! Basefargen er G00.


Som skygge bruker jeg BG34, og blender den ut med G00 igjen!


På ermene bruker jeg BG09, og legger skygger med den ved å gå over et par ganger på samme sted.


For å gjøre skyggene i skjorta litt mer interessant, bruker jeg BG01 på små områder og blender det inn med BG34.


På knappene og beltespennen bruker jeg Y15. Det gjør seg med litt gult i motivet, så selv om det er veldig smått, så gjør det en forskjell!


Jeg tenkte skjørtet hennes skulle se ut som et olaskjørt, og da er B95 perfekt som bunnfarge. (Og siden jeg har brukt B93 i håret, som er nesten lik, så skaper det helhet i illustrasjonen! Husker dere det jeg nevnte om å bruke samme farger flere steder? Gjør det a!!)


Skygge legger jeg med B97, og blender med B95 igjen.


Beltet fargelegges med BV29!


Over til katten, som jeg fargelegger med C-2 og C-3!


E95 på kinn, snute og ører. Er den ikke søt da??


Som ALLTID: hvit gel-pen for å fremheve detaljer! 


Her er en kul greie dere kan gjøre: i de siste innleggene har jeg nevnt at jeg bruker fargeblyant på små detaljer. Her forsøker jeg å integrere blyant mer med i uttrykket, ved å skisse svakt over motivet. Jeg bruker også blyanten til å legge dypere farge i kinn, på lepper og nese. Jeg elsker hvordan den grove streken fra blyanten ser ut over copic-fargen!! Ikke vær redd for å kombinere teknikker - selv har jeg brukt vannfarge, fargeblyant og andre typer penner og tusjen sammen med copic, det er kjempegøy! 


Følte for et motiv på T-skjorta, og bruker en turkis penn jeg har liggende til å dekorere den med tekst.Over til bakgrunn (grøss!!)! Her går jeg for en enkel bakgrunnsfarge med BG10. Legger litt skygge og lys med fargeblyanter.


Legger til noen små plantedetaljer med gel-pennen min, og voilá!
Feeeerdig!

Håper dere likte denne, sees igjen neste måned!

- Line :-))

2 kommentarer:

Elizabeth sa...

Fantastisk flott, Line!

Siv sa...

Jeg er målløs en gang pr mnd......og det er når du blogger :)