torsdag 10. mai 2018

Blåbærtur - Illustrasjon

Hei alle sammen!

Line her, tilbake med ny illustrasjon. Denne gangen tenkte jeg å prøve meg på noe litt annerledes. Jeg er veldig glad å tegne figurer, men bakgrunner... Ikke like mye. Så for å utfordre meg selv tenkte jeg å illustrere noe med full bakgrunn. (Grøss)

Som alltid har jeg dokumentert min prosess og skal guide dere gjennom den, så dere kan se hvordan jeg fargela dette selvlagde motivet!


Selv tegnestilen er annerledes denne gangen. Jeg ville lage en ikke-så-stor postkort-illustrasjon med en søt og enkel figur. Under ser dere utgangspunktet mitt.


Jeg valgte å fargelegge hele bakgrunnen først, for bedre å kunne matche fargene på figuren senere. Blåbærene farget jeg først, kun med B97.


Blåbærlyngen fargela jeg med YG23, og prikket mye med tusjen for å gi effekten av dybde i bladene.


De mørkere bladene farget jeg med G28.


Steinene i bakgrunnen er fargelagt med W-3 og skyggelagt med W-5!På mosen brukte jeg G99, og også her prikket jeg med tuppen av tusjen for å skape tekstur og skygge.


På grenene brukte jeg G94.


Jeg ønsket å gi tegningen ordentlig stemning av en solfylt dag i skogen. Jeg råder dere til å bruke referansebilder når dere skal fargelegge ting som dere er usikre på - Google er deres venn! Jeg begynte med Y00 nederst og blendet den utover med Y11.


Trærne er fargelagt med E53.


Øverst på illustrasjonen fargela jeg med G82, som jeg blendet inn i Y11, og brukte YG00 også for å blende alt sammen.Jeg brukte G82 igjen for å lage myke skygger av trær som liksom er lenger inn i skogen.


Da bakgrunnen endelig var ferdig, kunne jeg begynne på figuren! Huden er fargelagt med R11, og de dypere tonene med E93.


Ryggsekk og blåbærbøtte er fargelagt med R17!


Y38 og YR68 på håret. Lue (og bukse) er fargelagt med B97.På genseren brukte jeg B93 som bunnfarge, og B95 på skygger, og blendet det med B93 igjen. Det røde står i fin konstrast med det grønne i bakgrunnen, akkurat som det blå gjør mot det oransje og gule. Som en siste finish legger jeg alltid detaljer med hvit penn! Det er utrolig hvor mye man kan heve frem og forandre et motiv med litt hvite detaljer og kanter her og der.


Ferdig!! Et stemningsfullt lite motiv, fint som et bursdagskort eller til å pynte litt på veggen. Noen flere som gleder seg til sommer og blåbærturer i skogen?
Håper dere likte denne!

- Line  


Ingen kommentarer: