onsdag 22. juni 2022

Fargelegge is/die cuts - tutorial

 

 Tidligere denne måneden la jeg ut et kort med en is på. Den isen var et stempel, men denne gangen tenkte jeg å vise dere at det går likeså greit å fargelegge et utstanset motiv (die cut). Jeg har fargelagt denne isen på akkurat samme måte som den forrige.


Jeg startet med å stanse ut delene i Perfect Coloring Paper. Det er viktig å stanse ut i papir som ikke ødelegger tusjene, siden den skal fargelegges.


Jeg startet fargeleggingen på kjeksen. Jeg fulgte stripene som ble preget i papiret når den ble stanset ut.


Jeg starter som regel med den mørkeste fargen, også i dette tilfellet. E 37. Jeg ser for meg at lyset kommer i fra øverste høyre hjørne og siden kjeksen har fordypninger vil lyset ikke treffe oppi der som er nærmest.


Neste farge E35


Og med E33 farget jeg alle fordypningene helt. Bevisst lot jeg de hvite stripene være igjen, da dette er forhøyninger som naturligvis vil være lysest.


På disse stripene la jeg et lett strøk med E 31, forsiktig med å ikke blende ut det som var i fordypningene.


Så over til kremen. Denne gangen ville jeg ha en jordbæris, altså ble det rosa. Jeg limte alle delene sammen før jeg begynte å fargelegge, og fulgte kuttelinjene i diesen. Først R85 som den mørkeste. Jeg la litt ekstra av denne på venstre side som er lengst unna lyset.


Så blendet jeg ut med R83.


Og til slutt R81. Jeg lot bevisst noen felter være hvite for å skape litt mer skinn i isen.


Så var det bare å sette sammen hele sulamitten og legge på litt ekstra skygge under der kremen skygger over kjeksen, og på venstre side av kjeksen som er lengst unna lyset.

Da håper jeg dere fikk lyst på is, det fikk i alle fall jeg :-)

Her ser dere det ferdige kortet.


Jeg ble inspirert av Torill Fossum Stamnes aka Screppa i Papirdesign-bloggen til å lage et flappkort med isen på.


Da ønsker jeg dere en strålende dag

Kristina 





1 kommentar:

TEL U sa...

the article is very good and very useful. the article is interesting to read and very easy to understand. thanks for writing this article.